Online daten voor mannen

Redenen om de eerste stap te zetten

 

Onlangs sloot ik me aan bij een groep matchmakers en datingcoaches voor happy hour. We stelden ons allemaal voor en spraken over onze specialiteiten. Ik vertelde hen over mijn boeken, waaronder mijn laatste, How To Find Mr. Right Online. Uiteindelijk benaderde een van de vrouwen mij en stelde mij een vraag die mij al vaker is gesteld door singles en experts:

‘Vind je dat vrouwen mannen moeten e-mailen als ze online daten?’ Zonder aarzeling zei ik tegen haar: ‘Ja!’ Het is niet alleen goed om mannen te e-mailen wanneer ze online daten, het is een handige tactiek.

Dit is waarom.

1. Vrouwen zijn vaak de initiatiefnemers.

Ik weet het – je hebt honderd keer gehoord dat mannen de eerste stap moeten zetten. Maar onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen – en niet mannen – bij sociale en hofmakerij-interacties vaak de initiatiefnemers zijn. Vrouwen doen dit subtiel door oogcontact te maken of naar mannen te glimlachen of ze doen het moediger door een gesprek te beginnen. Met andere woorden, als je wilt dat een man zijn zet doet, moet je hem daarvoor groen licht geven. Een man e-mailen geeft hem het groene licht.

Veel vrouwen zijn bang om mannen een e-mail te sturen omdat ze niet de agressor willen zijn, degene die de achtervolging doet. Maar het online e-mailen van een man achtervolgt hem niet of slaat hem zelfs niet – het begint alleen maar een gesprek. Hij mag je nog steeds vragen en je bellen. Een e-mail zegt: ‘Hé, je lijkt interessant. Laten we praten ‘, niet:’ Ga alsjeblieft met me uit! ‘ Deze tips zijn ideaal voor datingsites zoals badoo datingsite en zelfs sex sites.

 

2. Je mag kiezen.

Waarom zou u achterover leunen en klagen dat u geen e-mails ontvangt van mannen die u interesseren, terwijl u kunt kiezen met wie u wilt chatten? Natuurlijk zullen niet alle mannen die u contacteert antwoorden, maar dat is normaal. Ze hebben het misschien druk, zien andere meisjes of je bent gewoon niet hun type. Het loont allemaal wanneer je contact maakt met een man die je interessant vindt.

 

3. E-mailen zal interesse wekken.

Veel vrouwen geloven vaak dat als een man ‘oprecht’ geïnteresseerd was, hij zou verhuizen. Hoewel dit in veel scenario’s waar is, vliegt die reden niet online. Waarom? Mannen hebben letterlijk duizenden profielen om door te kammen … hoe kunnen ze weten wie voor hen interessant is voordat ze chatten of persoonlijk vergaderen? Hem e-mailen maakt je dus interessanter omdat je een persoonlijke connectie hebt gemaakt.

 

4. Door tegen het systeem in te gaan, zet je jezelf op zijn radar.

Omdat veel mensen zich nog steeds aan de afspraak houden dat mannen vrouwen moeten e-mailen, sturen mannen veel e-mails, waarvan de meeste zelfs nooit een reactie krijgen. Door alleen maar een vriendelijke e-mail naar een man te sturen, verzet je je tegen het systeem en val je op, waardoor je centraal staat op zijn radar. Terwijl andere vrouwen wachten om te worden gemaild, praat je erover met interessante mannen.

Comments Off on Redenen om de eerste stap te zetten