Internetten online

Social media gebruiken op het internet, logisch natuurlijk, maar waar moet je op letten?

De status van de sociale media is niet wat het was, tegenwoordig is de wereld van internet en televisie zo samengesmolten. Daardoor staat de vrijheid van meningsuiting onder druk en is deze in zijn laatste bastion bedreigd. De sociale media hebben de toegang tot informatie uit het nieuws veranderd. Dit is een van de redenen waarom sociale media de afgelopen jaren door steeds grotere percentages van het publiek zijn overgenomen.

  • Dit is goed voor onze samenleving, want de vrije stroom van informatie en ideeën is een van de sleutels tot democratie. De toegang tot een breed scala aan informatie stelt de burger in staat om volledig deel te nemen aan het openbare leven. Zonder toegang tot informatie kunnen individuen de rol van de overheid en de beslissingen die namens hen worden genomen niet begrijpen.

Waarom is het slim om je internet altijd goed te beveiligen?

Het internet heeft de gedachtewisseling over alles vergemakkelijkt. Dit leidde tot veel aandacht voor de manier waarop politieke vooringenomenheid en het gedrag van de journalist ons openbare leven beïnvloeden. Nieuws en informatie worden niet langer bemiddeld door nieuwsredacteurs en TV-producenten. Als gevolg daarvan werden de traditionele nieuwsplatformen absoluut gerookt door gebruikers van sociale media met smartphones.

  • Het is dus geen verrassing dat grote nieuwsbedrijven en politici zich zorgen maken en willen dat de overheid sociale media reguleert. Ze willen sociale media aan politieke controle onderwerpen. De reden hiervoor is dat ze weten dat het publiek van vandaag niet zal meewerken zoals het deed.

Het internet is een van de beste oplossingen van deze tijd

In feite kwam het internet begin jaren negentig naar voren als een reële mogelijkheid tot vrije toegang tot informatie. Maar het was een “korte zomer”. Tegen het midden van de jaren negentig begrepen degenen onder ons die geloofden in de “utopische beloften” van het internet, dat virtuele omgevingen steeds meer een bedreiging werden voor bedrijven en overheden.

Comments Off on Social media gebruiken op het internet, logisch natuurlijk, maar waar moet je op letten?