Auto gebruikt kopen tips

Wat te doen voordat je een gebruikte auto koopt

Kijk goed rond in de auto

Wanneer u een auto bekijkt die te koop is, is deze meestal vrij schoon. Neem toch alle panelen en carrosserie grondig onder de loep. U wilt uitkijken naar alles dat kan aangeven of de auto is gerepareerd, mogelijk als gevolg van een ongeval. Als bijvoorbeeld zwarte kunststoffen op de achterbumper enigszins zijn vervaagd door ouderdom, maar die aan de voorkant glanzend zijn en er nieuwer uitzien, heeft de auto mogelijk een nieuwe bumper laten monteren. Kleine reparaties zijn geen probleem, vooral als ze correct zijn uitgevoerd, maar het is beter om alles over de auto te weten voordat je het koopt.

Het lakwerk van de auto moet allemaal één consistente kleur hebben. Het is niet ongebruikelijk dat de lak van een auto in de loop van de tijd wat van zijn levendigheid verliest, maar dit moet overal in de auto uniform zijn. Bekijk de openingen in het paneel rond de auto om te zien of er afstanden of openingen zijn. Zijn ze te groot, krom, etc?

Voer een geschiedeniscontrole uit

Als je je hebt beperkt tot een bepaalde auto die je graag wilt kopen, is het belangrijk dat je een achtergrondcontrole uitvoert. De meeste gerenommeerde websites met autogeschiedenis, zoals  www.kentekencheck.net, kunnen details van een voertuig bevestigen, waaronder de chassisnummers (VIN-nummers), de laatst geregistreerde kilometerstand en alle informatie over de vraag of het voertuig een eerdere geschiedenis heeft als afschrijving. Je kan ook de dagwaarde auto opvragen. Deze rapporten kosten niet veel geld en kunnen snel worden gedaan met alleen het kenteken van het voertuig. Gezien het geld dat u aan de auto gaat besteden, is het de moeite waard om deze controle uit te voeren voor extra gemoedsrust als er niets anders is.

 

Controleer onder de motorkap en auto

Wanneer u terugkomt van een proefrit, klapt u de motorkap open en geeft u deze een snelle visuele inspectie. U hoeft geen monteur te zijn, kijk gewoon uit naar gebieden die wijzen op lekken of vochtverlies. Kijk dan hieronder om te zien of er druppels olie uit de auto komen. De meeste smartphones hebben tegenwoordig een felle LED-zaklamp, dus dit kan helpen. Zo niet, dan kan het geen kwaad om een zaklampje mee te nemen om te helpen zien.

 

 

Comments Off on Wat te doen voordat je een gebruikte auto koopt